thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenAsia Tours biedt u aan:Rondreis Sri LankaMeer info
Rondreizen Azië op rondreis.be

Sri Lanka, parel van de Indische OceaanReis rond in het wonder van Azië

vanaf € 1.445pp
Asia Tours, specialist op Azië

Ayubowan! Welkom in Sri Lanka!10-daagse individuele rondreis met Engelstalige privégids

Al meer dan 2550 jaar is Sri Lanka een prachtig land met planmatig aangelegde steden, prachtige paleizen, kunstmatige waterbekkens, prachtige tempels en kloosters, groene tuinen en vele indrukwekkende monumenten en kunstwerken.

Dit eiland in de Indische Oceaan is een van de mooiste bestemmingen in de wereld. Tijdens deze 10-daagse individuele rondreis van Asia Tours maak je kennis met de rijke cultuur en de natuurlijke schoonheid van het land. Je kan genieten van exotische bloemen, watervallen, rijstvelden, hagelwitte stranden bedekt met palmbomen en tempels. Op de koop toe krijg je je eigen Engelstalige privégids mee.

Je vliegt op Colombo.

De waterbekkens van Habarana

Op de luchthaven wacht jouw privégids je op, die tegelijkertijd je chauffeur zal zijn gedurende de rondreis. Je rijdt samen naar het centrum van het eiland, waar Habarana ligt. Onderweg word je overweldigd door adembenemende landschappen en een weelderige en gevarieerde plantengroei. Ondanks de kleine omvang van het eiland beschikt het over één van de rijkste biodiversiteit in de wereld. 

Overal in deze streek stroomt er water. Honderden meren, kanalen en waterreservoirs zijn met elkaar verbonden en vormen een groot irrigatiesysteem. Prachtig om zien. Tijdens de vooravond kan je genieten van het meer van Habarana.

Liggen boeddha
Liggende Boeddha in Polonnaruwa - Gal Vihara

De antieke stad, Polonnaruwa

Onderweg naar de ruïnes van Polonnaruwa, die tot het Unesco Werelderfgoed behoren, geniet je van de prachtige landschappen vol rijstvelden. Onderweg maak je kennis met enkele typische Aziatische bedrijven. Je bezoekt een theeplantage en een lokale kapper. Je leert hoe je palmbladen weeft en hoe je kokosnoten raspt. Daarna ga je op bezoek in een traditioneel Sri Lankaans huis. 

Er wordt ook gefietst! Eenmaal aangekomen in Polonnaruwa verken je de ruïnes per fiets. De oude stad was vanaf de 10de eeuw v.Chr. twee eeuwenlang de koningsstad van het land. Overal op de site zie je enorme, aangelegde waterreservoirs. Een ervan, Parakrama Samudra, is zelfs groter dan de haven van Colombo. De monumenten in de oude stad zijn goed bewaard gebleven en verwijzen naar een glorierijke tijd. Wat je zeker niet mag missen, zijn het koninklijke paleis en de Gal Vihara. De Gal Vihara wordt beschouwd als het hoogtepunt van de Sri Lankaanse beeldhouwkunst. Deze 3 kolossale beelden van Boeddha zijn allemaal gehouwen uit één blok steen. Andere indrukwekkende gebouwen zijn de Tempel van Shiva, Lankatileka, Watadage, de Galpotha, het Lotusbad, de Kiri Vihare Dagoba en de overblijfselen van de oorspronkelijke Tempel van de Tand. 

Sri Lanka was onze eerste reis met privégids en dit was werkelijk een toffe ervaring! Je krijgt begeleiding en professionele uitleg bij de bezienswaardigheden. Verder vond ik de wandeltocht in de Horton Plains schitterend door de mooie natuur en dieren.- Charlien Sabbe

Boeddha's tand

Vroeg in de ochtend rij je naar Sigiriya, de Leeuwenrots, een van 's lands bekendste monumenten en Unesco Werelderfgoed. De 1200 treden naar de top zijn een ware uitdaging. Maar het prachtige complex, dat je boven mag aanschouwen, is de inspanning dubbel en dik waard. Je vindt er schitterende fresco's, watertuinen, de spiegelmuur met antieke graffiti en het Leeuwenplatform.  

Wanneer je weer bij de auto aankomt, rij je naar de kruidentuin van Matale. Daar word je rondgeleid en kom je alles te weten over lokaal geteelde specerijen. 

Dan trek je verder naar Kandy. Deze aangename stad was voor de Britse overheersing de hoofdstad van het koninkrijk Kandy. Alle huizen zijn gebouwd rond een centraal gelegen meer en de plek is omgeven door groene heuvels. De stad is bekend om de Dalada Maligawa, de Tempel van de Tand, waar een tand van Boeddha bewaard zou worden. 's Avonds bezoek je het relikwie in de tempel. 

De volgende ochtend ontdek je het centrum van Kandy. In de stad is veel handwerk te koop in de bazaar, je vindt er een ruime keuze aan souvenirs die je kan meenemen naar het thuisfront. Ook de traditionele danskunst leeft nog in Kandy. Er is een traditionele dansschool en in verschillende clubs kan men nog genieten van dansuitvoeringen met op de achtergrond de muziek van het nationale muziekinstrument, de trommel. Wat ook meteen opvalt is de mengelmoes van godsdiensten. Boeddhisten, hindoe's, christenen en islamieten leven er zij aan zij.

Ceylon Tea, please!

In Kandy koopt je gids in het treinstation tweede klasse tickets naar Nuwara Eliya. Er is evenwel geen airco aan boord, maar dit wordt ruimschoots goed gemaakt doordat de treinreis een buitenkansje is om met de lokale bevolking in contact te treden. Eenmaal aangekomen in Nuwara Eliya, de thuisbasis van de gekende Ceylon Tea, breng je een bezoek aan een theeplantage en de bijhorende fabriek. Je leert er alles over het vervaardigen van thee.

Schitterende vergezichten op de Horton Plains

Tijdens de rondreis ben je een ochtend al om half zes druk in de weer. Je wandelt ongeveer drie uur rond in de prachtige natuur van de Horton Plains. Het is het hoogste plateau van Sri Lanka. Planten en bloemen groeien er weelderig en het is de thuisbasis van reptielen, vogels en vlinders. 

Je trekt naar World's End, waar je een adembenemend zicht hebt. Ook de waterval, Baker's Fall, is een absolute aanrader, maar een kuitenbijter. 's Avonds vaar je over Gregory Lake. De zichten zijn schitterend en in het meer kan je kanjers van vissen ontdekken.

Olifantje gered 

De volgende tussenstop brengt je naar de stad, Bandarawela. De vele oude gebouwen voeren je terug naar koloniale tijden. Een bezoekje aan het Bandarawela Hotel en de Cargill's supermarkt is een must. 

Daarna rijdt je gids je naar het Elephant Transit Home in Udawalawe. Gewonde en ouderloze olifantjes worden hier opgevangen en verzorgd. Wanneer ze sterk en oud genoeg zijn, worden ze vrijgelaten in het Udawalawe National Park.

's Avonds overnacht je in Yala, een stad in het zuidoosten van het eiland. 

Wilde dieren, imposante forten en witte stranden

Safaridag! Yala National Park is het tweede grootste nationale park van het land. Je kan er luipaarden, olifanten, beren, krokodillen en wilde everzwijnen spotten. 

Op dezelfde dag reis je naar Galle, de havenstad waar de Portugezen in 1505 voor het eerst het eiland betraden. De hele stad staat geklasseerd als Unesco Werelderfgoed. Het fort en de omwallingen met de imposante toegangspoort stammen uit 1663. Binnen de muren vind je prachtige oude kerken en monumenten. In de 17de en de 18de eeuw hadden de Nederlanders het zeewezen er in handen. Dit kan je duidelijk zien aan de gebouwen en de straatnamen in het stadscentrum.

De laatste twee nachten slaap je in een van de populairste resorts op Sri Lanka met excellente witte zandstranden. Hikkaduwa wordt geroemd om zijn prachtige onderwaterwereld met massa's koralen en tropische vissen. Zeker een duik waard! Nog wat lekker relaxen op het strand tot je weer naar huis vliegt of doorreist naar je volgende bestemming in Azië? Asia Tours helpt je graag bij het boeken van een aansluitend programma.

Meer info over deze rondreis in Sri Lanka

Deze begeleide rondreis in Sri Lanka wordt georganiseerd door Asia Tours. De vanaf-prijs bedraagt € 1.445 per persoon. De internationale vluchten zijn niet inbegrepen.

Deze rondreis wordt georganiseerd in winter- en zomerseizoen. Surf naar Sri Lanka Winter en Sri Lanka Zomer voor meer informatie.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen