thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenThomas Cook biedt u aan:Rondreis ThailandMeer info
Rondreis Thailand op rondreis.be

Rondreis 'Authentiek Thailand'Thailand, zoals je het nooit eerder hebt beleefd

vanaf € 1.799pp
Thomas Cook

Thailand, de poort van AziëEen unieke groepsrondreis in een uniek land

Het authentieke Noordoosten van Thailand

Thailand is een prachtig land met vriendelijke en devote mensen en een heel rijke oude cultuur. Je wordt extra zachtmoedig, als je er rondreist. Het is een land in volle opmars met grote contrasten tussen het platteland met zijn dorpen, waterbuffels en rijstvelden en de drukke, moderne steden. Vooral in het noordoosten heeft de massale toeristenstroom, die het land jaarlijks ontvangt, nog niet alles platgetreden. Daar bleven de oude gebruiken en de inheemse cultuur beter intact en zijn de steden nog typisch Thais te noemen. Deze 13-daagse rondreis van Thomas Cook brengt je naar de mooiste plekken in het noordoosten van deze Aziatische parel en laat je het land ervaren op een heel originele manier. 

Je vliegt rechtstreeks en non-stop van Brussel naar Bangkok en wordt er op de luchthaven onthaald door je Nederlandstalige reisbegeleider. 

Met een longtailboot door Bangkok

De eerste dag kan je bekomen van de lange vlucht. Wie voor 12 uur paraat is, kan deelnemen aan de originele excursie,'Bangkok goes public'. Met het openbaar vervoer doorkruis je de heel verscheiden hoofdstad. Arm en rijk en modern en historisch vormen er een bonte mengeling. Van de Sky-train hop je op de typische Thaise longtailboot. Die brengt je, behalve naar niet zo toeristische plekken, ook langs verschillende pareltjes in de stad. Zoals de rijkelijk met gekleurd porselein versierde Khmertempel van de Dageraad, de historische wijk Rattanakosin met het Koninklijk Paleis en de bijzonder mooie tempel met de Smaragdgroene Boeddha. Let erop dat je bij het binnentreden in tempels knieën en schouders bedekt houdt.

Wat Chaiwatthanaram Ayutthay
Wat Chaiwatthanaram, Ayutthaya: verspreid in de stad liggen tal van tempelcomplexen, getuigen van een roemrijk verleden

Bridge over the river Kwai

De rondreis start vroeg. Je bezoekt, voor het te warm wordt, de drijvende markt van Damnoen Saduak en koopt er je lunch. Je rijdt immers in eenmaal tot aan de beruchte brug over de Kwairivier. Het plaatselijke JEATH-museum en het oorlogskerkhof vertellen er de verhalen over de Japanse bezetting. Na de museumbezoeken spoor je met de zogenaamde Spoorweg van de Dood, die aangelegd werd door krijgsgevangenen, langs rijstvelden en over smalle bruggen gebouwd boven diepe gapende kloven. Een longtailboot brengt je vervolgens naar het drijvende hotel dat mooi ingebed ligt tussen de lotusbloemen en de bamboe. Na het diner zingen en dansen de Mon er voor jou. Deze afstammelingen uit zuidoost-Azië zijn aanhangers van het Theravada boedhisme. Ze verspreidden deze religie over heel Indochina.

Het beroemde overwoekerde Boeddhahoofd

Ayutthaya en Sukothai, de oude Thaise hoofdsteden, mogen niet ontbreken op deze rondreis. Ze zijn beide UNESCO-werelderfgoed en getuigen van het welvarende verleden van de Thaise toenmalige koninkrijken. Tussen de prachtige tempelruïnes van het Historisch Park van Ayutthaya, staat het befaamde stenen Boeddhahoofd, dat door boomwortels overwoekerd wordt. Het levert prachtige foto's op. In het Historisch Park van Sukhothai fiets je tussen heilige bodhibomen en langs vijvers vol lotusbloemen genietend van wel 26 indrukwekkende tempelruïnes en de restanten van een mooi koninklijk paleis.

Tussen de twee parken door bezoek je in Phitsanulok de bekende Wat Maha Dhat-tempel met de vijf torens. Het monument bevat een van de mooiste Boeddhabeelden ter wereld. 

De mahout en zijn olifant

In het tropische bergwoud ligt het Sappraiwan Forest Park met zijn olifanten. Je helpt de dikhuiden voederen en trekt mee naar de rivier waar jij en de kolossen gezellig baden. 

Een schilderachtige bergweg voert je nadien naar de Stupa ter ere van Twee Geliefden in Dan Sai en het heel interessante folkloremuseum. Kom je op 15 mei, dan kan je hier een geweldig offerfeest meemaken. 

Heel het district was ooit in Franse handen, dat zie je duidelijk in Phu Ruea met zijn golvende wijngaarden. Dit is de uitgelezen plek om een glaasje Thaise wijn te proeven. Genieten maar!

De Khmer-tempels hebben een diepe indruk op me achtergelaten. Boeddhistische- en Khmerinvloeden worden vlotjes met elkaar gecombineerd. Aangezien deze monumenten ook vaak als schoolreisjes dienen, levert dit gegarandeerd onvergetelijke fotomomenten op.- A. Maervoet

De bedelmonniken

Chiang Khan ligt schilderachtig aan de brede Mekong-rivier met op de achtergrond het Lao-gebergte. De stad is gekend voor zijn houten huizen, kleurrijke tempels, drijvende restaurants en winkels. In de namiddag kan je de stad met haar vriendelijke bevolking per fiets ontdekken. Maar eerst vaar je tussen hoge bergpieken via meanderende waterwegen naar het schilderachtige Pak Chom. Aan de overzijde van de rivier ligt Laos. 

In de voormiddag maak je de volgende dag kennis met het dagelijkse leven in noordoost-Thailand. De meest speciale ervaring op dit vlak is wel 's ochtends vroeg, als je de bedelmonniken een offerande aanbiedt. De monniken wandelen blootsvoets door de straten en zegenen de omstaanders. In ruil daarvoor krijgen ze voedsel. 

Later op de dag ontdek je tussen bizarre rotsformaties en kleurrijke bloemen de fabuleuze prehistorische muurschilderingen en de oude religieuze schrijnen van het Historisch Park van Phu Phra Badh. 

In Khon Kaen, een echte Thaise grootstad met universiteit, breng je de avond door.

Genieten van de veelzijdige lokale ambachten

Vandaag en morgen word je ondergedompeld in oude en nieuwe ambachten. In het zijdedorp Chonnabot ontdek je hoe een worm natuurzijde produceert en hoe er vervolgens textiel mee geweven wordt. Later op de dag stop je in het oude pottenbakkersdorp, Dan Kwian, een befaamd keramisch centrum in Thailand, en zie je er hoe er, overal waar je maar kijken kan, potten gedraaid worden.

In de bergen van Wang Nam Khiew kan je even later een beetje afkoelen, terwijl je een paddenstoelenkwekerij bezoekt. Ze hebben er zelfs ijs van paddenstoelen! Waag je je daar liever niet aan, dan krijg je later nog de kans om op Murrah Farm verse, smakelijke en biologische zuivelproducten van buffelmelk te proeven. De buffel wordt in Thailand zeer gewaardeerd.

Op de gezellige honderdjarige markt van Klong Suan, die prachtig gelegen is aan de oevers van de rivier, liggen er nog veel meer souvenirs en delicatessen te koop. Sla je slag maar, want in dit deel van het land is alles een stuk goedkoper dan in het toeristische zuiden.

Khmertempels die tot de verbeelding spreken

Tussendoor bezoek je verschillende oude invloedrijke Khmertempels. 

De mooiste en oudste van het land ligt in Phimai. Daar ga je eerst naartoe. Vlakbij Nang Rong, waar je slaapt, ligt het Phanom Rung Historical Park, waar een andere imposante Khmertempel op een uitgedoofde vulkaan gebouwd werd. UNESCO overweegt om dit complex op de werelderfgoedlijst te plaatsen. Je hebt hier een fijn uitzicht over de laaglanden rondom de site. Dit is beslist een topper op deze reis.

Nog een pareltje is de tempel van Prasat Muang Tam. Speciaal zijn hier de vijvers tussen de gebouwen en het centrale heiligdom, dat ditmaal niet verhoogd is en dat torens heeft die niet in een quincunx staan. Dit is het siermotief van, bijvoorbeeld, de vijf op een dobbelsteen. 

Na al deze prachtige plekken in het noordoosten van dit Aziatische land beland je weer in Bangkok. 

Koppel je aan de rondreis graag een strandvakantie? Dan helpt Thomas Cook je met plezier bij het boeken van een aansluitend programma.

Zit je vakantie er op? Dan word je naar de luchthaven van Bangkok gevoerd en vlieg je met een brede glimlach op het gezicht naar Brussel. Na dit verbazingwekkend land kijk je waarschijnlijk al uit naar de volgende Aziatische rondreis.

Meer info over deze rondreis in Thailand

Deze rondreis in Thailand wordt georganiseerd door Thomas Cook en kan indvidueel of in groep geboekt worden (min. 10 tot max. 28 personen). De vluchten Brussel-Bangkok-Brussel zijn inbegrepen.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen